Den første uken på universitetet

Det er minst sagt hektisk for tiden på universitetet. Vi har introduksjonsuke, og det har i praksis betydd at vi skal delta i massevis av mer eller mindre meningsløse konkurranser i meningsløse t-skjorter til meningsløse tider på døgnet hver eneste dag. Vi er i gang fra tidlig morgen til sent på kveld og begynte sist lørdag og holder på til nå på søndag. Det er 9 dager i strekk der jeg har kommet hjem i 22-23-tiden de fleste dagene. Jeg begynner å bli rimelig trøtt og på mandag starter det på ordentlig, rett etter at vi har slitt oss ut på det her.

En av konkurransene var  at laget på 13 personer skulle sykle rundt campus og lete rett på 5 restauranter (vi fant 33), 3 printshops, 3 minibanker, 3 ordentlige banker, supermarkeder, minst 5 idrettsplasser og så videre. På alle stedene skulle vi ta gruppebilder, så jeg har ca 50 bilder av oss 13 i likedanne t-skjorter. Campus er så stor at det tok oss ca 5 timer å sykle rundt for å finne alle stedene. Det er til og med et stort område med hutonger (gammeldagse, små, kinesiske hus) inne på campus der ansatte med familiene deres bor. Universitetet ble etablert 1911, så det området er helt sikkert fra da.

En absolutt nødvendighet er å ha en ‘campus bike’, en sykkel å ta seg rundt med. Ellers kan det lett ta 40 minutter å gå til et hus med et kontor man er nødt til å oppsøke og det har man jo ikke tid til.  Jeg kjøpte en lilla for 200 kr, og beregnet livslengde på en campus bike er ca 3 måneder før den er borte eller har havarert.

Vi var også på ‘boot camp’ med overnatting og lekte leker som passet for et 7-års bursdagsselskap, og det jeg ble mest imponert over var at universitetet hadde sine egne turistbusser som var malt med universitetslogoen. Jeg synes det også er en indikasjon på hvor stort det er.

Generelt har jeg sinnsykt mye å gjøre for tiden med lekser og oppmøteplikt, det er derfor det er veldig tynt med oppdateringer her for tiden.En Paul Smith datamaskinveske eller noe sånt

Jeg fikk plutselig en liten time fri i dag, det er jo ikke hver uke det skjer, så da gikk jeg en liten tur i butikkene utenfor den ene av de sju portene til universitetet. Jeg fant meg en flott datamaskinveske som kan muntre meg opp på triste vinterdager i Beijing, og da jeg kom tilbake og viste den fram til mine engelske studiekamerater sa de: “Oh, a Paul Smith!”. Jeg fortalte at jeg hadde betalt 300 kr for den, og da sa de: “Then it’s definitely not a Paul Smith!”. Det er en “Paul Smith”, ikke en Paul Smith. Jeg hadde aldri en gang hørt om Paul Smith, jeg syntes bare den var fin. Er ikke den nye, rosa datamaskinen min også fin?

En Paul Smith?

Her er den nye datamaskinen min og den nye vesken jeg har kjøpt til den. Ikke sant de er fine? Veska er kanskje ikke en helt ekte Paul Smith, den er i hvert fall "Made in China".

Statusrapport

Det går veldig fort her for tiden ettersom det er oppstartstid for store og små. Denne uken har vi hatt to store dager, onsdag var det Frøkens aller første dag i barnehagen og torsdag var det Junior sin tur å begynne. Mens jeg var der var det mye klatring på meg og Frøken skrek når hun visste at jeg var der men lærerene ville at hun skulle være med gruppen. I dag, når de var der en halv dag uten at jeg var med, hadde alt gått helt bra. Jeg tror det kommer til å bli bra. Junior hadde malt og han hadde sagt til Mr. Humphrey, læreren, at han ville gå og tisse og han hadde gitt alle ballene til Mr. Humphrey. Det er så mye man får vite av en treåring om hva som foregår i barnehangen. Frøken blånekter å ha på seg smekk, men ellers virker det som om det går bra for henne også.

For meg har det vært slitsomt, det er alle mulige ulike tider på universitetet og det er bare informasjon fra de som håndterer utenlandske studenter, de som holder på med karriæreutvikling, om hvordan mail og internett fungerer osv. I dag var det en ting klokken 0930, fotografering kl 14 og ny leksjon kl 18. For meg som har så lang reisevei nytter det ikke å være med på alt sånt. Jeg har ikke gått på så mye og har fått høre fra mine medstudenter at jeg ikke har gått glipp av noe. Jeg har fått ordentlig timeplan nå, og jeg kommer til å være på universitetet 34 timer i uken. Ingen dager er tidligere enn 08 og ingen senere enn 1655, så det er overkommelig. Det ordentlige studiet begynner om en uke. Kursene mine heter:

 • Managerial Thinking and Communications
 • Leadership Development and Organizational Behavior
 • Data, Models and Decisions
 • Accounting
 • Managerial Economics
 • Etics and Corporate Accountability
 • Elementary Chinese 1
 • Accounting er vel sånn passe sexy men organizational behavior tror jeg blir morsomt. Kinesisk er også gøy.

  I dag gjorde jeg hverdagen litt enklere, jeg fikk ansatt en sjåfør. Vi har kjørt masse med ham i sommer med hans bil, men nå skal han kjøre vår bil. En time med Google translate ved kjøkkenbordet og det var i boks. Det blir utrolig deilig. Det har tatt meg opp til 1:45 å ta meg til universitetet, da sjåføren kjørte meg i dag klarte vi det på 35 minutter.

  Jeg har forresten helt glemt å vise frem bilen vi har fått oss. Det er en Buick GL8 med 7 seter, en skikkelig liten minibuss, så nå har vi plass til alle som vil komme på besøk!

  Bilen vår, en Buick

  Her er bilen med plass til hele familien og mange fler. En Buick GL8. Nå håper vi på masse besøk så vi kan fylle alle setene! Det er den aller vanligste familiebilen i expatsamfunnet her.