Tilbake til hverdagen

Etter den lengste sommerferien jeg tror jeg har hatt i hele mitt liv er vi nå tilbake til hverdagen. Kursene jeg skal lese i høst heter:

财务报表分析(Business Analysis Using Financial Statements)
薪酬管理与激励(Compensation and Motivation )
运作战略(Operations Strategy)
知识产权、创新与公司战略(Innovation – IP – Corporate Strategy )
中国供应链研究(China Supply Chain Research)
中国商务环境概论(Doing Business in China)

Compensation var hysterisk kjedelig, vi skal lese lønnssystemer og strukturer i 8 uker. HR har jeg generelt ikke mye til overs for.

China Supply Chain Research virker spennende, der skal vi lese den seneste forskningen om hva som foregår i leverandørleddene i Kina. Høyaktuelt! Business Analysis Using Financial Statements er en dyd av nødvendighet, jeg har alt for dårlig forståelse av bedriftsøkonomi. Det er noe av grunnen til at jeg begynte med denne utdannelsen i det hele tatt.

Kursene begynte forrige uke, og hverdagen kom i fatt så raskt den bare kunne. Jeg styrte med kurs og barn og alt så godt jeg bare kunne mens Mannen var i Shanghai og Tianjin, og da han kom hjem fredag ettermiddag hadde han feber, tok en Tylenol Cold, og så så jeg ikke mer til ham hele helgen utenom når han dukket opp til måltidene. I dag tok han en Treo og dro på flyet til Stockholm. Jeg får ikke studert mye når hele dagen går med til å aktivisere barn og lage mat og hele natten går med til Frøken som hoster, så etter en uke ligger jeg allerede litt på etterskudd. Heldigvis har vi fri for å feire nasjonaldag hele den første uken i oktober.

Tsinghua University School of Economics and Management

Skolen jeg går på. Klikk på logoen så kommer du dit.

Lillkatten er borte!

Den lille villkatten som hadde bestemt seg for å bo i sykkelvognen vår er borte!

Enden på visa ble at jeg tok med meg katt og unger i bilen og dro til dyrlegen der det også er dyrebutikk. Der betalte jeg 500 kr for å få katten vaksinert og for at de skulle ta vare på den og se om de fant noen som kunne overta den. Så ble den vasket og satt i et bur der den så veldig trist og misfornøyd ut. Junior gråt sine modige tårer fordi at katten ikke skulle være hos oss mer, han var kjempelei seg og sa at han kom til å savne katten masse. Ikke lett for hverken katt eller 4-åring å forstå at denne løsningen var den beste for alle, og att katten faktisk var veldig heldig.

I dag gikk jeg forbi igjen bare for å se til ham og fordi jeg hadde tenkt til å ta et bilde av ham i buret for å legge ut på bloggen, og han var borte! En familie som bor i neste compound (gated community, nabolag) hadde tatt ham hjem på prøve en uke. Jeg tipper at etter en uke kommer de til å ha enda vanskeligere for å skilles fra ham enn vi hadde. Hurra!

Det helt vanvittige i historien er jo det at man bruker 500 kr på en villkatt i et land med 15 millioner foreldreløse barn, eller når hushjelpen og sjåføren har en lønn på 2700 kr/mnd. Verden er ikke særlig rettferdig.

Mjau!

Mjau! Han mjauet til meg hele tiden mens jeg tok bilder av ham. Han brukte å sitte på trappen og vente på oss når vi kom hjem, og vi savner ham masse!

Cirrus!

Åpnet døren for å gå til barnehagen i morges og så cirrusskyer! Det har jeg aldri sett i Beijing før, himmelen er for det meste skitgrå. Jeg tror aldri jeg har sett stjerner her heller. En fantastisk dag med god luftkvalitet hele dagen og 20-25 grader. Høsten i Beijing kan være kjempefin!

Cirrusskyer

Cirrusskyer. Tenk at man fikk se sånne i Beijing også!