Oppgaven min om kinesisk medisinteknikk

Det jeg faktisk har brukt tiden på her i Beijing det siste halve året er å skrive hovedoppgave om kinesiske medisinteknikkprodusenter. Jeg tror at de aller beste av de som har forstått de vestlige kvalitetskravene og som har egne varemerker og egen produktutvikling har en god sjanse til å ta seg inn på de vestlige markedene. Den største utfordringen deres er at folk i vesten generelt anser alt som er produsert i Kina som dårlig, derfor er de nødt til å hevde seg gjennom å hele tiden produsere med høy kvalitet. De kinesiske produktene har enklere funksjonalitet og er billigere enn de vestlige, og problemene i de vestlige økonomiene åpner muligheter for de kinesiske produsentene til å komme inn på de vestlige markedene.

Hele oppgaven og mer om den finnes her: Chinese Medical Device Manufacturers.

The Mindray building in Shenzhen

Mindray er en av Kinas største produsenter av medisinteknisk utstyr. Dette bildet av hovedkontoret deres i Shenzhen tok jeg fra taxien på vei dit.

 

Forurensningen i bilder

I går var forurensningsnivået over det nivået som betegnes som ‘Hazardous’ (farlig) igjen dvs godt over 300. Hodepinen rullet in med full kraft på kvelden. For en tid tilbake moret jeg meg med å fotografere et av landemerkene i Beijing, Pangu Plaza, i ulike grader av forurensning. Det ligger rett ved siden av olympiaparken fra 2008 og de gangene jeg bruker bil til universitetet passerer jeg det. Er luften klar og man kommer litt høyt opp et sted kan man se det karakteristiske huset fra nesten over alt i Beijing. Døm selv!

Pangu Plaza i god luft

Pangu Plaza fotografert fra fjerde ringvei når luftkvaliteten er ‘moderat’, rundt 50-100. Det er allikevel dårligere enn det luften noensinne blir i Norge eller Sverige. Fotografert 20 september 2011 klokken 8 på morgenen.

Pangu Plaza i dårlig luft

Samme bygg fotografert fra nesten eksakt samme sted. Her ligger luftforurensningen på rundt 270 (kategorien ‘svært skadelig’). Fotografert 25 september 2011 litt før klokken 18.