Ting man ikke lærer i delidisken på ICA

I dag var vi med vår nye husholderske og handlet på den butikken hun syntes vi skulle dra på. Der ble barna stående lenge og titte i ferskvaredisken. Fersk betyr levende i Kina, så her er det levende høns i alle burene, og barna kunne følge med på hvordan noen ferdigplukkede høner ble sprettet opp i halsen og baken, involler dratt ut og sortert på spiselig og ikke spiselig, og til slutt var hønene blitt kyllingstykker som vi kjenner de fra kjøkkenet hjemme. Hønene som ble stykket mens ungene fulgte nøye med var døde da jeg kom dit og så hva barna var så interesserte i, men gudene må vite hva ungene har stått og tittet på. Det var ikke noe særlig blod på gulvet så jeg tror de allerede var slaktet. Junior syntes det var synd på hønene fordi de var søte og at det var bedre å ha de som levende kosedyr. Nå har ungene i alle fall lært hvor kyllinglårene kommer fra.

Så gikk vi hjem, vasket hendene godt, og spiste blekksprut til middag.

I delidisken på supermarkedet

Ungene står og titter på levende fugl i alle burene og er veldig interesserte i mannen til venstre som forvandler tre store (nå døde) høner til involler som kan og ikke kan spises (hodet som hakkes i to hører til førstnevnte), kyllingvinger, lår og fileter.

Nå bor vi i Shenzhen

I dag pakket vi katten i en boks, tømte huset og ankom på ettermiddagen Shenzhen. En by i Guangdong (Kanton) som folk flest ikke har hørt om med 14 millioner innbyggere og en av Kinas to børser. Den har status som ‘special economic zone’ og det er mye høyteknologisk industri og handel her.

Da vi ankom der vi skulle bo den første tiden fikk vi beskjed om at vi ikke kunne ha katt der, så plutselig visste vi ikke hvor vi skulle bo. Det løste seg midlertidig i løpet av en halvtime, men vi skal ut på leting etter permanent bolig i morgen. Inntil videre noen bilder fra balkongen. Det man ser på andre siden av bukten tilhører Hong Kong.

Utsikt over Shekou i Shenzhen

Bilde fra hotellbalkongen mot havnen i Shekou der båtene fra Shenzhen til Hong Kong går. De små øyene man ser i bakgrunnen er deler av Hong Kong.

Utsikt over Shenzhen med broen mot Hong Kong

Bilde litt nordover fra hotellbalkongen. Den som er dyktig og titter mellom skyskraperene kan kanskje se broen over til Hong Kong.