Treningsstudio i det fri

I alle parker og også på mange andre steder finnes det utedørs plasser med treningsutstyr for voksne. I de store parkene i Beijing kunne man ofte se voksne folk som mosjonerte seg på disse plassene. Utstyret er solid av metall med mekaniske detaljer som ruller til å springe på. Det er ganske populært men litt farlig som lekeplass også.

image

Utendørs treningsstudio, et vanlig syn.

image

Med kroppen som motvekt.

8-dagers arbeidsuke

Vi var så heldige at vi fikk fri 2. og 3. januar, men det får man ikke gratis. Vi må jobbe lørdag og søndag for å kompensere, så nå har jeg 8 arbeidsdager i strekk 4-11 januar. Personaladministrasjon er ikke noe kompetanseområde i Kina, at glade arbeidere er mer effektive og kreative har ingen betydning.

image

Velkommen på jobb, det er lørdag! Teppet i heisen skiftes ut hver dag.

Kunstshopping på kinesisk vis

Dette er landet for billige kopier, så også på kunstfronten. Dagens utflukt gikk til kunstnerkvýarteret utenfor Shenzhen som heter Dafen artist village. Det er et område som spenner over mange boligkvarter og det er gate opp og gate ned med alt fra kopier av Mona Lisa og stormen av Bastillen til  tradisjonell kinesisk kunst og Andy Warhol. Forskjellen på å gå på gallerirunde her og hjemme er at her kan man shoppe uten å ruinere seg, malerier på over en kvadratmeter og kunne vi få for et par tusenlapper og spesialbestilte portrett mellom 500 og 1300 kr avhengig av størrelse og antall ansikter. Portrett fantes å velge på fra Mao og Deng til Obama og Jackie Chan. Barna valgte seg hver sin kunst å ha på rommet, Junior fikk et maleri av en tradisjonell Beijing operamaske for 100 kr og Frøken valgte noen tørkede blomster montert i en ramme for 20 kr. De var svært fornøyde.

Jeg har lest at mange av de som jobber her er utdannet på kunstakademiene, og det kan nok sikkert stemme. Jeg har også lest at det overhodet ikke finnes kreativitet her, alt handler om å kopiere. Det kan nok sikkert stemme.

image

Her produseres det portretter av utrolig høy kvalitet. Denne maleren skulle ha 500 kr for et portrett det ville ta ham tre arbeiddsdager å male.

image