I et ubetenksomt øyeblikk ble familien større

Naboen som bor i det aller nærmeste huset skal litt uventet flytte hjem til England. Ettersom England er en øy har de verdens strengeste karanteneregler, så katten, Smedley, skulle først ha flydd 15 timer og så sittet 6 måneder i karantene. Jeg snakket med naboen over gjerdet her om dagen og hun hadde sånn hodepine over hva hun skulle gjøre med den stakkars katten, og plutselig ramler det ut av meg: “vi kan ta den!”. Litt etterpå kom jeg på at jeg kanskje skulle ha konsultert Mannen først, å skaffe husdyr når man bor langt bort og kanskje skal hjem om ikke for lenge er ikke særlig smart.

Det viste seg dog at Mannen er ganske entusiastisk, han hadde en katt som ble 21 år gammel da han vokste opp. Junior prater ikke om annet og vil at katten skal komme med en gang. Vi hadde utenlandske gjester som Junior ikke har truffet før, og det første han sa var “we are going to have a cat”. Han har ønsket seg en krypekatt, en sånn katt som kan krype helt selv, altså en levende katt, siden han var drøyt 2.

Litt senere fikk vi dessverre vite at pappaen til Junior sin aller beste venn, en familie som vi omgås flere ganger i uken, er hyperallergisk mot katt. Han kan aldri komme over terskelen her mer og vi må kle på oss nye og rene klær om vi skal dit. Om Juniors venn  kommer hit og leker må han kle av seg alle klær før han går inn hjemme. Det var veldig dumt, men herrene i huset er veldig bestemte på at Smedley skal flytte hit.

Katten Smedley

Her er katten Smedley. Født i Doha, Qatar, ca 2003, ankommet Beijing 2010. Han er oppkalt etter en figur i Black Adder. Nå er han plutselig vår familiemedlem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *