De fleste ulykker skjer i hjemmet

Det finnes mange fine måter å si ting på i andre land. Ting jeg har tenkt på i dag er ‘accident waiting to happen’, ‘mer tur än skicklighet’, og ‘lyckan är bättre än förståndet’

Mannen hadde lånt noen bærbare høyttalere for å høre på musikk ved siden av tredemølla. Det fulgte med noen kabler som lå ved siden av, ikke så langt fra en fordelerledning som vi har printeren, en luftrenser og tredemølla koplet på. Mens jeg hjalp Frøken på toalettet i morges hørte jeg et kraftig smell fra det rommet, der jeg visste Junior var og maste på å få løpe på “løpemaskinen”. Jeg kjente igjen lyden som noe som har med elektrisitet å gjøre med en gang, og ventet å finne Junior død på gulvet, men før jeg hadde fått stilt fra meg potta med bæsj som jeg holdt på å tømme hørte jeg at han pratet. Jeg sprang in på rommet, men da hadde han gjemt seg. Det luktet brent, og jeg ba Junior komme frem og vise meg hva som hadde hendt. Han viste meg ledningen på bildet nedenfor og sa at han hadde prøvd den i fordelerboksen. Han klaget på at han var svart på fingrene men sa at han ikke hadde vondt noen steder.

Så var det til å begynne å slå på alle tingene. Printeren død, 500 kr. Luftrenseren død, 65oo kr.  Tredemølla død, ca 20 000 kr. Luftrenseren i rommet ved siden av død, ytterligere 6500 kr. Forsikring? Ikke i Kina. Jeg gikk ned og satte på sikringene igjen, og oppdaget at alle strømuttak i hele etasjen var døde, men lampene lyste. Til slutt kom en av huseieren sine folk og viste meg at det fantes et sikringsskap til som jeg ikke kjente til, og da kom det liv i allting igjen.

Vi slapp unna med blotte forskrekkelsen i dag, heldigvis, men fy søren så nære det er i blant. I dag var det virkelig ‘mer tur än skicklighet’.

En død stereokabel

Her er restene av kabelen Junior satte nedi fordelingsboksen nedenfor. Det er et under at han ikke fikk strøm i seg.

 

3 thoughts on “De fleste ulykker skjer i hjemmet

  1. Huff, flott at det gikk bra, da! Var forresten veldig koselig å ha besøk av deg i sommer 🙂

  2. Ojoj,
    skönt att höra att allt gick bra, trots allt. Jag kan bara föreställa mig vilka hemska sekunder du hade innan du hörde att han pratade från andra rummet.

    Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *