Bali

Vi storkoser oss i surferbyen Kuta på Bali! Så uvirksom som jeg har vært noen av dagene her har jeg ikke vært på 5 år, siden før vi fikk barn. Junior er så flink til å svømme og Frøken koser seg med å vaske bøtta og spadene sine, så jeg har ligget på solseng i skyggen ved siden av og sett på at de har lekt i bassenget. Fantastisk deilig!

Det er høysesong her, men allikevel virker det ikke så ekstremt turistifisert. Det er masse surfebutikker og KFC, Starbucks, McD og liknende etter stranden, men strendene vi har vært på har vært nesten folketomme. Man ser en del turister når man går ut og spiser på kveldene. Ellers finnes det nesten ikke leker å kjøpe til barna her. Det var merkelig, vi er jo vant til middelhavsferiestedene der hver eneste liten butikk etter veien er overlastet med oppblåsbare dyr, baderinger, bøtter, vannkanner o.l. En vannkanne har vi ikke vært i stand til å få tak i, og badering til Frøken måtte vi til et stort kjøpesenter for å få tak i.

Alt går i ekstremt langsomt tempo her. Det er en mañana-kultur vi ikke har sett maken til. Det har tatt minst halvannen time å spise lunch fordi det tar så lang tid å få servering. Da vi skulle på utflukt og ba sjåføren hente oss klokken 8 sa han at vi i det minste måtte vente til 0830, vi måtte ta det med ro.

Ellers er det en fin øy å gjøre litt andre ting enn bare å ligge ved bassenget. Vi har gjort et par utflukter og sett på kunst, batikk og uendelige mengder steinhuggere etter veien. Man kan gjøre vindusshopping fra bilen her. Det eneste vi har kjøpt så langt var et lite maleri av noen fisker og barna har fått hvert sitt treskårne navneskilt til å henge opp hjemme. I går hadde vi en kjempefin tur til safariparken og junior holdt på å le seg i hjel av orangutangene. Vi klappet elefanter og etter nylig å ha sett filmen ‘Rio’, syntes junior også det var stor stas med papegøyer. På det ene showet begynte konferansieren med å si ‘Hello, how are you today?’ og Junior var den som ropte høyest: ‘Good!’. Han forstår nok det meste av hva som foregår, tror vi.

Det er flere skoger på øya med store, ville apekolonier som vi har vært og sett på også. De var litt vel nærgående. En av de prøvde å ta kompasset jeg har hengende på kamerabagen og en støttet seg med hånda på hodet til Junior for å hoppe fra en kant til en annen. Det var skummelt og litt spennende.

Forøvrig har det vært en himmelvid forskjell fra ferien vi hadde i fjor. Da var det ganske slitsomt med barn som sov dårlig på natten og et helsikes liv hver gang vi skulle spise på restaurant. Nå funker det bra ved kortere måltider som lunch og frokost, og barna har hver sin lille mediaspiller som de kan titte på når middagene blir for lange. Frøken har blitt stor nok til å klare å konsentrere seg om filmene, og ser på ‘prinsessen med kjolen som ble lei seg’, dvs Askepott som blir så lei seg når stesøstrene river i stykker den fine kjolen musene hadde sydd til henne.

Ellers er dette Mallorca for de fra Australia, særlig de fra Perth, det er bare 2-3 timer med fly dit. Så den skikkelig vulgære sydenferieturisten finnes her også i form av en fet australier som er full av tatoveringer og går rundt med en ølflaske i hånden til alle døgnets tider, uansett kjønn og alder. Vi har til og med sett slagsmål mellom et par av disse ved bassenget på hotellet fordi noen hadde gått fra en guttunge på 4-5 i barnebassenget og satt seg i baren og drakk sprit i stedet for å følge med på gutten. Farmora fant ham alene og gråtende og faren gikk løs på ‘barnevakten’ som satt i baren. Verden er seg lik på alle kanter.

Barna bader på Bali

Dette er det vi har gjort aller mest av i ferien. Frøken hopper i bassenget mens Junior ligger ved siden av og flyter på rygg.

 
Jeg og frøken titter på kunst på Bali

Jeg og frøken titter på kunst på Bali. Mengder av utrolig detaljerte miniatyrbilder med guder, men vi nøyde oss med et lite maleri av noen fisker.

 

Fra apeskogen på Bali.

Fra apeskogen på Bali. Langt fra alle apene var så fredelige som disse. Vi så en som ble av med solbrillene sine da en ape tok de ut av håret hans.

 
Løve på Bali

Dette bildet er tatt fra stolen mens jeg spiser lunch i restauranten i safariparken. Kanskje unødvendig å tillegge, men det er vindu imellom.

 
Badeland i safariparken

Dette er badelandet i safariparken. Dette hadde vært nok til å underholde barna en hel dag, men vi hadde allerede brukt 5 timer på å titte på dyr, så det ble desverre et kortere besøk en Junior hadde ønsket seg. Legg merke til den store bøtta midt på bildet som akkurat har tømt seg. Den fylles langsomt opp og så plutselig velter den og ut fosser vannet! De hadde likedan i dyreparken i Singapore, men da vi var der regnet det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *