Hva er det som foregår der hjemme?

Her i fra Kina begynner det jammen å bli langt mellom lysglimtene fra Europa. Euroen holder på å kollapse, spørsmålet er hvor mange land som kommer til å gå konkurs og hvor mange banker som blir med i fallet. Banken vår sendte oss en mail for noen uker siden om at nå hastet det med å selge alle euro vi hadde.

Jeg leser et kurs i intellectual property (patent, copyrights, trademarks), og så statistikk over hvor man har innovasjon, finner opp ting og skaper nye patent og hvilke land som bare må betale masse penger for å bruke andres patenter. Handelsbalansen for patent gikk rett nedover for Europa, med andre ord skapes det ingenting nytt.

I denne situasjonen bruker franske bønder energien på å få gjennom et EU-vedtak på at trøfler dyrket på Gotland ikke skal få kalles trøffel. Hva hendte med markedsføring og innovasjon for å få ut produktene sine? Frankrike ble forøvrig tatt opp som et eksempel i dag på at det lokale lovverket som begrenser muligheten for å kjøpe opp selskaper faktisk hindrer innovasjon. (R&D and the incentives from acquisition activity)

Det føles som at hver eneste gang man hører noe fra Europa er det bare dårlige nyheter. Det er virkelig rett tid å være på den andre siden av jordkloden.

Poor Europe

Det står ikke særlig bra til for Europa. (Klikk på bildet for å komme til siden jeg har hentet det fra.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *