Ting man ikke lærer i delidisken på ICA

I dag var vi med vår nye husholderske og handlet på den butikken hun syntes vi skulle dra på. Der ble barna stående lenge og titte i ferskvaredisken. Fersk betyr levende i Kina, så her er det levende høns i alle burene, og barna kunne følge med på hvordan noen ferdigplukkede høner ble sprettet opp i halsen og baken, involler dratt ut og sortert på spiselig og ikke spiselig, og til slutt var hønene blitt kyllingstykker som vi kjenner de fra kjøkkenet hjemme. Hønene som ble stykket mens ungene fulgte nøye med var døde da jeg kom dit og så hva barna var så interesserte i, men gudene må vite hva ungene har stått og tittet på. Det var ikke noe særlig blod på gulvet så jeg tror de allerede var slaktet. Junior syntes det var synd på hønene fordi de var søte og at det var bedre å ha de som levende kosedyr. Nå har ungene i alle fall lært hvor kyllinglårene kommer fra.

Så gikk vi hjem, vasket hendene godt, og spiste blekksprut til middag.

I delidisken på supermarkedet

Ungene står og titter på levende fugl i alle burene og er veldig interesserte i mannen til venstre som forvandler tre store (nå døde) høner til involler som kan og ikke kan spises (hodet som hakkes i to hører til førstnevnte), kyllingvinger, lår og fileter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *